Algemene informatie

Judo Academy Nijmegen

De judoschool waar iedereen zich optimaal kan ontwikkelen werd augustus 2014 opgericht door Erik Stunnenberg opgericht. Na meer dan 10 jaar les te hebben gegeven bij verschillende judoscholen (Top Judo Nijmegen, Judoschool Theunissen, Judo Tomoda Nijmegen) en te hebben gewerkt als Talent coach voor Judo Bond Nederland wilde Erik maar een ding. Een judoschool oprichten waar iedereen zich thuis voelt en optimaal kan ontwikkelen als mens en judoka.

 

Didactische onderwijs

Judo Academy Nijmegen werkt vanuit de visie dat positief gedrag belonen en duidelijkheid verschaffen tijdens de lessen zorgt voor optimaal onderwijs. Iedereen wil graag aandacht en die geven we ook op een positieve manier. Op deze manier maken we het leuk om de sociale, motorische, mentale en natuurlijk de judo vaardigheden te ontwikkelen. Dit alles geeft onze judoka’s veel zelfvertrouwen.

 

Wedstrijdjudo: 

Judo is een vechtsport die letterlijk de “zachte weg betekent” Hiermee wordt bedoeld: De weg van de minste weerstand waarbij gebruik gemaakt wordt van de bewegingen en kracht van de partner/tegenstander.  Om dit optimaal te ontwikkelen is het wedstrijdelement van groot belang. Om deze reden geven we alleen wedstrijdgerichte trainingen waarin de principes van judo centraal staan.

 

 

Top Judo bij Judo Academy Nijmegen

Judo Academy Nijmegen levert een trainingsschema dat perfect aansluit op de belastbaarheid van de sporter. Dit kunnen we creëren dankzij een goede samenwerking met onze sport-dieetist, sport/manueel-fysiotherapeut en sportpsycholoog die zowel individuele als algemene groepsbegeleiding bieden. Daarbij houden we bij Judo Academy Nijmegen regelmatig sport specifieke testen en metingen om de fysieke belastbaarheid te monitoren. Op deze manier zorgen we ervoor dat de kans op blessures zo klein mogelijk blijft.

Mocht er toch een blessure ontstaan is goede medische begeleiding essentieel. Onze medische partners leveren deze. Voor de reguliere (kleinere) blessures hebben we een samenwerking met Fysiotherapie Bottendaal. Zij behandelen al jaren judoka’s op topniveau. Mocht er een ernstige blessure zijn zal er contact gelegd worden met de St Maartenskliniek. Zij zijn gespecialiseerd in het diagnosticeren en behandelen van orthopedische sportletsels. Dankzij onze samenwerking kunnen onze topsporters meestal al binnen een week terecht. Natuurlijk is er ook individuele begeleiding op het gebied van voeding en mentale vaardigheden mogelijk indien dit nodig blijkt.

Omdat wij ons bezig houden met deze randvoorwaarden kunnen toppers zich richten op de sport. Judo Academy Nijmegen is ook als een van de partners betrokken RTC Zuid-Oost locatie Arnhem-Nijmegen.

Alles gezamenlijk levert een ideaal topsportprogramma voor elke judoka die echt voor topsport wil gaan.

 

Judo Bond Nederland

Judo Academy Nijmegen is aangesloten bij de Judo Bond Nederland (JBN). Dit biedt de garantie dat Judo Academy Nijmegen werkt met rijkserkende en door JBN opgeleide leraren. Voorts verzorgt JBN ondermeer de landelijke registratie van behaalde KYU- en DAN-graden en organiseert landelijke toernooien.

 
 
VoorpaginaBlok: