Vaantjes toernooi

Het Vaantjestoernooi

Het vaantjestoernooi is een interne judocompetitie door judoka’s voor judoka’s. Op een kindvriendelijke manier krijgen onze leden zo de kans kennis te maken met wedstrijdjudo. 

Hoe gaat het in zijn werk?

Aanmelden:  Tijdens het aanmelden op de wedstrijddag ontvangt iedere deelnemer een vaantje. Deze vaantjes geven jouw ervaring op dit toernooi aan. Zo start je net als bij judo met een wit vaantje. Het doel is natuurlijk het zwarte vaantje te halen. Daarmee je laat zien dat je voldoende ervaring hebt om deel te nemen aan een groot toernooi buiten de club. Na het behalen van het zwarte vaantje eindigt dan ook de mogelijkheid tot deelname aan het vaantjestoernooi. Dit om het toernooi voor de beginnende judoka leuk te houden.

 

Warming-up: Na het aanmelden zullen alle deelnemers gezamenlijk een goede warming-up maken om alvast in de stemming van het toernooi te komen. Tijdens de warming-up zal de organisatie van het toernooi alle deelnemers zo goed mogelijk indelen in verschillende pools.

   

De wedstrijden: Tijdens de wedstrijden van het “Vaantjes toernooi” hanteren we een kindvriendelijk systeem. Dit houdt in dat alle kinderen 4 wedstrijden zullen draaien met tegenstanders van ongeveer gelijke sterkte. Het doel is om zo veel mogelijk punten te verdienen.

     

De punten en prijzen: Deelname aan het toernooi levert altijd 10 punten op. Ook zijn er bij elke wedstri

jd punten te verdienen. Winst met ippon geeft 10 punten, met wazari 8 punten, en met een yuko 6 punten. Mocht de strijd gelijk eindi

gen verdien je 4 punten en bij verlies 2 punten. Door deze punten te sparen kunnen de kinderen prijzen winnen. De eerste keer dat iemand deelneemt, heeft hij of zij altijd een prijs. Daarna zal er per 50 behaalde punten een prijs worden uitgereikt.

Het vaantjestoernooi zal 7 keer per jaar plaatsvinden in de dojo aan de Dobbelmannweg 7A. De kosten voor deelname aan dit toernooi bedragen 5,- euro per keer.

Tijdsindeling:

12:30-12:50            aanmelden

12:45-13:00            warming-up

13:00-14:00            de wedstrijden

14:20-einde            de prijsuitreiking en afsluiting

 

Data: Vaantjes toernooi

Zaterdag: 20-01-2018

Zondag: 25-02-2018

Zondag: 18-03-2018

Zaterdag: 14-04-2018

Zaterdag: 13-05-2018

Zondag: 03-06-2018

Zondag: 17-06-2018 Club kampioenschappen Judo Academy Nijmegen

 

Komen jullie ook?

 

Met vriendelijke groet,

Namens Team Judo Academy Nijmegen.

Erik Stunnenberg

 

VoorpaginaBlok: