Algemene informatie wedstrijd selectie

 

Judo Academy Nijmegen

Deze naam is niet voor niks gekozen. Het optimaal ontwikkelen en opleiden van onze leden vinden wij erg belangrijk. Zowel binnen als buiten de sport. Om dit mogelijk te maken hebben we goede samenwerkingen op educatief, fysiek en medisch vlak. Dankzij deze samenwerking kunnen we dat bieden wat nodig is om het beste uit ons zelf te halen.

 

Judo opleiding

Bij ons bestaat de judo-opleiding uit 5 fasen:

 1. Sport - en spel fase tot 8 jaar. (een fase waar de motorische - en sociale ontwikkeling via spelvormen centraal staan)
 2. Judo fase tot 12 jaar (door middel van judo en spelvormen wordt gewerkt aan motorische, fysieke, sosiale en mentale vaardigheden)
 3. Ontwikkel fase tot 15 jaar (vanuit plezier en hard werken de judobasis uitbouwen) 
 4. Wedstrijd fase tot 18 jaar (in deze fase wordt de keuze gemaakt tussen judo als wedstrijdsport of topsport)
 5. Topsport fase 18 jaar en ouder (Indien de keuze voor topsport is gemaakt ontwikkelt de judoka zijn eigen judostijl)

 

Fysieke training

  Voor de A selectie bieden we een gebalanceerd fysiek programma aan. Dit programma is aangepast op de individuele sporter, zijn ontwikkelingsfase en in welke fase van zijn periodisering de judoka zich bevindt. Dit programma wordt bekeken door een sportfysiotherapeut om de afstemming tussen belasting en belastbaarheid te waarborgen.

  Tijdens de fysieke training wordt gewerkt aan:

  • Kracht 
  • Coördinatie 
  • Snelheid 
  • Uithoudingsvermogen
  • Lenigheid 

   

  Sportspecifieke testen en ontwikkelingsdossier

  Meten is weten. Om deze reden nemen we 3 tot 5 keer per jaar sportspecifieke testen af bij de leden van de A-selectie. Tijdens deze testen wordt gekeken naar de grondmotorische eigenschappen (kracht, coördinatie, snelheid, uithoudingsvermogen en lenigheid). Deze gegevens worden vervolgens weer verwerkt in het trainingsschema van de judoka. Ook wordt er voor de A-selectie per sporter een dossier bijgehouden. In dit dossier wordt de ontwikkeling van de judoka bijgehouden. Denk hierbij aan: judotechnische vaardigheden en - voorkeur, fysieke gegevens vanuit de testen en medische gegevens zoals blessuregeschiedenis. Dit dossier is vertrouwelijk en eigendom van de judoka. Gegevens zijn dus niet openbaar voor derden.

  Video database: Ook houden we voor de judoka's die dat willen een video database bij. Hierin worden wedstrijden van de judoka's en hun tegenstanders opgeslagen. 

   

  Combinatie tussen sport en studie

  Wij hechten veel waarde aan de ontwikkeling van onze judoka's als sporter en als mens. Om deze reden hebben we een goede samenwerking opgezet met verschillende scholen in de regio. Dankzij deze samenwerking is het mogelijk om sport en onderwijs optimaal te combineren. Zeker voor judoka's die de keuze voor topsport maken is dit van groot belang. Op dit moment hebben we een samenwerking met:

  • SSgN  Stedelijk Scholengemeenschap Nijmegen (Topsport Talentschool)
  • Kandinsky College Molenhoek (Topsport vriendelijke school)
  • Johan Cruijf College (Topsportschool Niveau 3 en 4)

            

   

  Medische begeleiding en samenwerking

  Helaas raken mensen die sporten soms geblesseerd. Ondanks de afstemming tussen de belasting en belastbaarheid in het programma is dit niet volledig uit te sluiten. Het is dan ook van belang effectief te handelen bij / na het ontstaan van blessures. Dit doen we samen met Fysiotherapie Bottendaal en de sportartsen van de St.Maartenskliniek. Beide organisaties zijn specialisten in het onderzoeken en behandelen van geblesseerden.

  • St. Maartenskliniek
  • Fysiotherapie Bottendaal
  • Profitt Dietetiek & Lifestyle Coaching

   

            

   

  Regionaal Talent Centrum RTC locatie Nijmegen

  Judo Academy Nijmegen is rechtstreeks betrokken bij het RTC in Nijmegen. Voor meer informatie hier over klik op het plaatje.

  VoorpaginaBlok: